Ida Öhrn

Massageterapeut

Ida är massageterapeut och jobbar på Naprapatlandslagets klinik i Härnösand.

Varför valde du att börja jobba som massör?
Jag valde att börja jobba som medicinsk massageterapeut för att jag vill hjälpa människor att må bättre både fysiskt och psykiskt och kunna underlätta deras liv med både behandling och råd. Jag är intresserad av hur det fysiska och psykiska faktorerna påverkar varandra och försöker även förklara det för patienterna så de får en bättre förståelse för helheten och hur viktiga båda delarna är för att må bra.

Var gick du din utbildning?
Jag studerade på svenska hälsoteamet i Umeå.

Hur länge har du jobbat för Naprapatlandslaget? 
Jag har jobbat för Ryggklinik Härnösand Sundsvall sedan 2021 som från och med juni 2023 blivit en del av Naprapatlandslaget.

Har du några specialistområden?
Min starka sida är att hjälpa patienter med psykisk stress, utmattningssyndrom osv. Jag har studerat till spaterapeut innan medicinsk massageterapeut så jag kan kombinera behandlande och avslappnande metoder.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Mina tips är att alltid försöka göra något litet i vardagen som gör att du mår bättre; exempelvis frisk luft, någon typ av träning, bra kost och sömn. Försöka hitta en träningsform som passar dig själv och som du tycker är kul!

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag har alltid varit aktiv. Jag spelade fotboll när jag var yngre men annars har jag mest tränat på egen hand i form av styrketräning, löpning, cykling.

Vad gillar du mest att göra på din fritid?
Jag gillar att träna, ffa styrketräning, cykling och löpning. Jag gillar även att gå promenader. Mitt största intresse utöver träningen är jakt och friluftsliv i allmänhet.