Fysioterapi

Detta kan en fysioterapeut hjälpa dig med

Fysioterapi bytte namn från sjukgymnastik år 2014. En del använder termen sjukgymnast fortfarande men fysioterapeut är alltså den nya, korrekta benämningen för denna profession.

Fysioterapeuten arbetar med rehabilitering av muskel- och ledrelaterade besvär. En fysioterapeut är utbildad för att kunna undersöka och rehabilitera människor som har besvär efter idrottsskador och ”vanliga belastningsbesvär”, men också behandling och rehabilitering efter operationer, stroke med mera. Hur man går till väga varierar från patient till patient, vad bakgrunden till besväret är, vilket behov som föreligger osv. När man är skadad eller lider av smärta från muskler och leder på grund av en överbelastning görs analyser och tester för att få information om vad som fungerar och inte. Fysioterapeuten åtgärdar sedan detta med träning och/eller rehabilitering i syfte att förbättra patientens kroppsfunktion och läkning.

Fysioterapi Naprapatlandslaget

Naprapatlandslaget startades 2002 av naprapater, men har på senare tid även fått kiropraktorer, fysioterapeuter och massageterapeuter på vissa kliniker.