skip to Main Content
Naprapat, Naprapatlandslaget

Våra behandlingsmetoder

Naprapatlandslagets terapeuter har flera behandlingsmetoder att välja mellan, vilket gör att vi kan skräddarsy den behandlingen vi anser mest skonsamt och effektiv för det besvär som den unika patienten uppvisar. Naprapati som behandlingsform har ett flertal olika tekniker som syftar till att återställa normal funktion i muskler och leder. I tillägg till naprapatins modaliteter som ledjusteringar och muskeleringstekniker, beskriver vi nedan andra behandlingsmetoder du kan få när du kommer till oss på behandling, så som stötvågsbehandling och akupunktur. Kiropraktik och fysioterapi har vi i kedjan, men på ett fåtal ställen.

Naprapati

Naprapatlandslaget

Vad är naprapati och vad behandlar naprapaten? 

Naprapati är en profession och disciplin inom den manuella medicinen. Naprapaten som är specialist på problem från skelett och muskler och behandlar alla problem som är kopplade till muskel och led. Ont i ryggen, nackproblem, en ond axel, huvudvärk och idrottsskador är typiska problem som naprapaten ser. Naprapaten undersöker, diagnostiserar och behandlar därefter med en mängd tekniker: manipulation, mobilisering, artikulering (ledbehandlingar), massage, stretching, triggerpunktsbehandling (muskel och mjukdelsbehandlingar) stötvågsbehandling osv.

Naprapatins grundades av Oakley Smith i slutet av 1800-talet.  Namnet naprapati kommer från tjeckiska napravit (korrigera) och latinska patos (lidande) – ”korrigera orsak till lidande”.

Naprapatlandslagets terapeuter har mycket gott rykte och används idag av bl. a en handfull landslag, en stor del av den svenska danseliten, samtliga försäkringsbolag, ett 100-tal företag och flera tusen privatpersoner. Vi gör vårt bästa för att ge våra patienter bästa tänkbara vård, där vi följer det senaste inom forskningen och vedetagen vetenskap, och samtidigt har ett helhetstänk med beprövad erfarenhet och sunt förnuft – ”det vi vet fungerar”. Vi är mycket stolta över att ni väljer oss och hoppas kunna förvalta ert förtroende! Vi har ett modernt tänk och ser gärna att ni kommer regelbundet och förebyggande. Det är ju bättre och roligare att leva i en fungerande kropp än en smärtande begränsad kropp..

Stötvågsbehandling

Vad är stötvåg? Vad behandlas med stötvåg?

Stötvågsbehandling (Shockwave Therapy) är en vetenskapligt beprövad behandlingsmetod för effektiv behandling av bland annat kronisk smärta i bl a leder, senor och muskler. Vi på Naprapatlandslaget sätter en ära i den manuella behandlingen och har aldrig känt behov av elektriska hjälpmedel men stötvågsbehandling är synnerligen bra och fungerar för såväl skador från elitdrottande som kroniska senbesvär uppkomna på kontoret. Inom toppidrotten har stötvågsbehandling använts under tiotalet år och det har idag spritt sig till allt fler människor.

När används stötvågsbehandling?

Stötvåg används exempelvis vid axelsmärta/ impingement, kalkaxel, tennis- och golfarmbåge, hälseneinflammation, hälsporre, löparknä, hopparknä, höftsmärta, benhinneinflammation och ljumsksmärta.

Hur går det till?

Som alltid gäller rätt diagnos först och vi på Naprapatlandslaget behandlar därefter som regel både manuellt (“vanlig” naprapatbehandling) och med stötvågsbehandling. Stötvågsbehandlingen i sig tar 5-10 min och normalt räcker 3-5 behandlingar med ca en veckas mellanrum.

Akupunktur

Akupunktur är skonsam och effektfull behandlingsmetod. Tekniken utvecklades i Kina för flera tusen år sedan. Genom moderns forskning har man i dag andra typer av förklaringsmodeller när man förklarar verkningsmekanismerna bakom akupunkturens effekt, än vad man hadde i dåtidens Kina. Genom påverkan på receptorer i bland annat huden och muskler får man ett stimuli som påverkar nervsystemet och normaliserar bland annat blodcirkulationen där det är muskelspänningar.

Vi använder tekniker som medicinsk akupunktur, dry needling (akupunktur i spända muskler/ triggerpunkter), allt beroende på symtom och behandlare. Som naprapat behandlar vi endast problem från det muskuloskeletala systemet. Det betyder att vi inte behandlar allergier, sjukdomar från inre organ eller hormonella problem. Läs mer om akupunktur och dess effekter.

Behöver du hjälp med dina besvär?

Våra naprapater kan hjälpa dig.

Back To Top