Försäkring & Friskvård

Sjukvårdsförsäkring och Friskvårdsbidrag

Få behandling hos oss via din sjukvårdsförsäkring

Många sjukvårdsförsäkringar erbjuder behandling hos naprapat som en del av din rehabilitering. Kontakta ditt försäkringsbolag för att se vad som gäller för just din försäkring.

Boka gör du sedan hos någon av våra kliniker.

Friskvårdsbidrag

Hos oss kan du använda ditt friskvårdsbidrag. 

Vad är friskvård?
Hos oss kan du boka massage hos någon av våra massageterapeuter. Även massage eller en enklare typ av behandling i förebyggande eller rehabiliterande syfte hos legitimerad sjukvårdspersonal, såsom exempelvis naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut, klassas enligt Skatteverket som friskvård. Friskvårdstjänster är alltid momsbelagt med 25% moms

Vad räknas inte som friskvård?
En vanlig behandling hos en naprapat, kiropraktor eller fysioterapeut räknas som sjukvård. Denna typ av behandling är helt momsbefriad.

Vilka friskvårdsportaler är ni kopplade till?
Vissa företag är kopplade till en friskvårdsportal som förmedlar de friskvårdstjänster som du som anställd kan använda med ditt friskvårdsbidrag. Exempel på sådana portaler är Benify, Epassi, Wellnet, Benifits och Edenred. Vi har avtal med samtliga av dessa och därigenom kan du göra ett inköp av friskvård hos oss.

Hantering av bokning och betalning skiljer sig lite åt beroende på vilken portal ditt företag är anslutet till. Vid frågor kring din friskvårdsportal rörande hantering, återbetalning, felbeställning, saldo, giltighetstid eller liknande ber vi dig kontakta portalen direkt. 

Vissa företag ber dig som arbetstagare istället betala din behandling på plats och sedan redovisa kvittot till arbetsgivaren. Då är det viktigt att du meddelar terapeuten vid besöket att du önskar en friskvårdsbehandling och kvitto inkl. moms. 

Kontakta oss på tfn 010-768 10 30 eller boka din tid online.

Försäkringsbolag och friskvårdsportaler

Vi samarbetar med de flesta försäkringsbolagen samt friskvårdsportaler såsom Benefits, Benify, Epassi, Wellnet och Edenred. Nedan hittar du några av de försäkringsbolag/friskvårdsportaler vi samarbetar med.