Massage

Massage gör gott för både kropp och själ

Massagebehandling kan anta olika form – från mjuk, i ett mer avslappnande syfte, till djupare i mer behandlande syfte. På Naprapatlandslaget arbetar inte bara naprapater utan även massageterapeuter, kiropraktorer och fysioterapeuter. Massage är ofta en del av behandlingen, oavsett vem av oss du träffar.

Massage

Massage som behandlingsform har många positiva effekter såsom ökad blodcirkulation, motverkande av stress och lindring av muskelspänningar och smärta.

När ska jag boka en massage?

Vi kan varmt rekommendera massage för dig som känner dig stressad, har muskelspänningar och/eller smärta. Ökad cirkulation i kombination med frisättning av endorfiner verkar effektivt för snabbare återhämtning, avslappning av muskulaturen och smärtlindring. Ökad frisättning av glädjehormoner (dopamin, serotonin och oxytocin) och minskad frisättning av stresshormoner (kortisol och noradrenalin) bidrar till ökat välmående, bättre koncentrationsförmåga, lägre grad av stress och aggression och minskad risk för depression och ångest. Massage bidrar också till ett förbättrat immunförsvar genom en ökad frisättning av vita blodkroppar.

Massage ingår i begreppet friskvård och kan därför bekostas med ditt friskvårdsbidrag. Vi har avtal med alla försäkringsbolag och friskvårdsportaler.

Vi har massageterapeuter på våra kliniker i Nyköping, Vemdalen, Härnösand och Sundsvall

Boka tid för behandling gör du enkelt via webbokningen eller på tfn: 010-768 10 30.

Varmt välkommen!