Blogg

Investera i medarbetarna – stärk företaget genom lågkonjunkturen

Har du hört uttrycket ”Det första som kommer försvinna i lågkonjunktur är friskvården och förmånerna”? 

Låt oss bryta ned detta påstående. Visst, i tider av ekonomisk nedgång kan det vara lockande för företag att skära ned på förmåner som friskvård för att minska kostnaderna. Men är det verkligen den bästa långsiktiga strategin?

En medarbetare som drar en en pil mot bättre resultat

Hälsa som en grundläggande värdering

I dagens arbetsmiljö har gränsen mellan privatliv och arbetsliv suddats ut. Att ha en stark ”work-life balance” och främja hälsa på arbetsplatsen är inte längre en lyx – det är en nödvändighet. Många rapporter visar att anställda väljer företag baserat på deras värderingar, och en av de mest betydelsefulla värderingarna är hälsa.

Att främja en sund arbetsmiljö bör vara lika självklart som att sträva efter hög kvalitet på produkter och tjänster. Investeringar i medarbetarnas hälsa signalerar inte bara ansvar och omtanke från arbetsgivarens sida, utan det blir också en differentierande faktor när det gäller att attrahera och behålla talangfulla medarbetare. Medarbetare uppskattar initiativ som främjar deras hälsa och svarar ofta med ökad engagemang och lojalitet.

Även teamkänslan stärks när medarbetare känner att de är en del av en organisation som värderar deras välmående. Gemensamma träningsaktiviteter och tillgång till företagsbehandlingar kan bli delar av företagskulturen som främjar ett positivt arbetsklimat. Detta skapar inte bara ett hälsosamt och produktivt arbetsliv utan bidrar också till att bygga starka och sammanhållna arbetslag.

Ekonomiska vinster av friskvård 

Att ignorera medarbetarnas hälsa kan få kostsamma konsekvenser. Rygg- och nacksmärtor, tillsammans med psykisk ohälsa, är vanliga orsaker till sjukskrivningar. Sjukskrivningar är inte bara dyra för arbetsgivaren utan påverkar även den anställda negativt. Genom att investera i friskvård investerar företaget i produktivitet och välmående personal.

De pengar som arbetsgivaren lägger i friskvård kommer sannolikt att återkomma i form av ökad produktivitet och minskade sjukskrivningar. Dessutom genererar ett engagemang för medarbetarnas hälsa goodwill och positiv publicitet för företaget.

En investering i människor är en investering i företagets framtid

Sammanfattningsvis: i tider av ekonomisk osäkerhet är det lockande att se över alla utgifter och förmåner. Men att skära ned på friskvård och naprapatbehandlingar kan vara en kortsiktig åtgärd med långsiktiga negativa konsekvenser. Att investera i medarbetarnas hälsa är inte bara etiskt riktigt utan också affärsmässigt smart. Det skapar en positiv arbetsmiljö, minskar sjukskrivningar och ökar produktiviteten.

En medarbetare får massage på jobbet

Så, om du funderar på hur du kan maximera välmåendet hos dina anställda i lågkonjunktur och samtidigt göra en klok investering, tveka inte att höra av dig. Maila oss på samarbete@naprapatlandslaget.se så berättar vi mer om vad vi erbjuder.

Naprapat, naprapatbehandling. Bäst på muskel och ledbehandling.

Dela gärna detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email