Blogg

Kom i gång med din träning – ”nu är bättre än sen”

Vintern närmar sig med snabba steg, och det är dags att förbereda sig för de kalla månaderna vi har framför oss. Att ha en aktiv och hälsosam livsstil är inte bara viktigt för att hålla sig i form, utan det kan också bidra till att öka ditt välmående under vintermånaderna. I den här bloggposten kommer vi att titta på några enkla steg du kan ta för att börja en aktiv och hälsosam livsstil nu, så att du kan fortsätta med den även under vintern. 

Det är nämligen lättare att börja nu, när du fortfarande kanske har lite “krut” med energi igen sedan sommaren. Om kort tid är det “kortare dagar”, med mindre ljus och fallande nivåer av D-vitamin i kroppen. Att “ta tag i” träningen i december, är kanske svårare än att börja nu och fortsätta vintern ut när du först hittat pulsen. Låt oss komma i gång;

En aktiv livsstil hjälper dig att alla dig friskare och mer stress-tålig

En aktiv livsstil gör dig mer energisk och kapsel att hantera stress bättre

Sätt upp mål och skapa en plan

  • Det första steget i att starta en aktiv livsstil är att sätta upp realistiska mål och skapa en plan för att uppnå dem. Målen kan variera från att gå ner i vikt till att öka din fysiska styrka eller förbättra din kondition eller balans. Genom att ha tydliga mål och en väg framåt blir det lättare att hålla sig motiverad.

Hitta en träningsform du älskar

  • Det är viktigt att hitta en träningsform som du verkligen gillar. Det kan vara allt från att gå på promenader, cykla, simma, dansa eller träna på gymmet. När du gör något du älskar kommer du att se fram emot träningen, vilket ökar chanserna att du fortsätter med den även under vintertiden. 

Skapa en träningsrutin

  • För att göra träningen till en del av din dagliga rutin är det viktigt att skapa en fast träningsrutin. Boka in tid i din kalender för träning och försök att hålla dig till den. Ju mer konsekvent du är desto mer framsteg kommer du att se. Gillar du att träna själv eller med andra? Gör det som passar dig!

Variera din träning

  • Att göra samma träning varje dag kan bli tråkigt i längden. Försök att variera din träning genom att inkludera olika aktiviteter och övningar. Det inte bara förhindrar tristess, utan ger också bättre resultat.

Sätt upp realistiska förväntningar

  • Förvänta dig inte att se omedelbara resultat. Att uppnå dina mål tar tid och ansträngning. Fokusera istället på de positiva förändringarna du känner i din kropp och ditt sinne. Oftast tycker man att “varje träning känns bra”, men de långsiktigt upplevda förbättringarna kan ta veckor eller månader att uppleva. Kom ihåg detta när motivationen inte blomstrar.

Ät hälsosamt

  • Träning och kost går hand i hand. Att äta en balanserad och näringsrik kost är avgörande för din hälsa och ditt välmående. Se till att inkludera en mängd olika livsmedel i din kost och undvik att äta för mycket bearbetade livsmedel.

Dricka vatten

  • Vatten är livsviktigt för kroppen, oavsett årstid. Se till att dricka tillräckligt med vatten för att hålla dig hydrerad, även när det är kallt ute.

Sök stöd från andra

  • Att träna tillsammans med vänner eller familj kan vara ett bra sätt att hålla sig motiverad. Du kan också överväga att ansluta dig till en träningsgrupp eller anlita en tränare för att få ytterligare stöd och vägledning.

Ta hand om din kropp

  • Glöm inte att inkludera återhämtning och stretchning i din träningsrutin. Det är viktigt att ta hand om din kropp för att undvika skador och förbättra din prestation.

Ha tålamod

  • Att starta och upprätthålla en aktiv och hälsosam livsstil är en resa som tar tid. Ha tålamod med dig själv och var beredd på att det kommer att finnas utmaningar längs vägen.

Låt oss komma i gång!

Genom att ta dessa steg kan du börja en aktiv och hälsosam livsstil nu och fortsätta med den även under vintern. Kom ihåg att det viktigaste är att hitta glädje i träningen och att ta hand om din kropp. Med rätt inställning och engagemang kommer du att kunna njuta av de positiva effekterna av en aktiv livsstil hela året om. Kom ihåg, du gör detta för din egen skull (och kanske för att ha mer energi till andra). Men gör det på ditt eget sätt, så att det blir meningsfullt, kul och framförallt, gjort över tid. 

Lycka till, nu kör vi!

Behöver du hjälp med behandling av en ond kroppsdel ?

Vi hjälper dig, med både kompetens och pepp!

Naprapat undersöker en axel

Dela gärna detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email