Blogg

Naprapatlandslaget Vallentuna öppnar dörrarna 15. augusti

Naprapatlandslaget öppnades 2002 och är världens största naprapatkedja, med över 30 kliniker i Sverige. Den 15. augusti öppnas Naprapatlandslaget Vallentuna, på Tellusvägen 43.

Naprapaterna på plats är Jimmy Dandemar och Jenny Lövgren, båda legitimerade naprapater med bred erfarenhet.

Kostnaderna på samhällsnivå för besvär med muskler och leder är enorma. De totala kostnaderna för rörelseorganens sjukdomar uppgår årligen till 100 miljarder kronor (källa: Ida Ahlberg, IHE-rapport 2014). Endast för ryggsmärta beräknades kostnaden till närmare 30 miljarder kronor under 1995 (källa: Statens beredning för medicinsk utvärdering).

De senare åren har psykologiska besvär ”tagit upp kampen” mot muskel- och ledbesvär om att vara mest problematiska ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Legitimerad naprapat och Sverigechef för Naprapatlandslaget, Erik Gustafsson, menar att dessa besvär är relaterade och att det finns mycket att hämta genom behandling av stela muskler och leder;

”Forskningen idag visar tydligt att problem med kroppen påverkar det mentala och vice versa. Naprapatlandslaget har valt att ta sitt samhällsansvar genom att hjälpa människor med smärta i nacke och axlar, problematiska ryggar, huvudvärk och så vidare. Vi har nu närmare 40 kliniker i Sverige där vi behandlar olika typer av besvär med manuell medicin. När smärtorna i kroppen minskar eller elimineras ser man ofta tydliga positiva effekter även på humör och energinivåer”, säger Erik.

Företaget Naprapatlandslaget har idag mer än 160 anställda och gör varje år över 200 000 behandlingar. Kliniken i Vallentuna etableras i kontorshotellet på Tellusvägen 43 och slår upp portarna den 15 augusti. Erik Gustafsson har länge haft ögonen på området. ”Jag tror Vallentuna är ett perfekt läge för Naprapatlandslaget! Efter pandemin jobbar många fortfarande hemifrån och det känns viktigt att kunna erbjuda våra tjänster även lokalt i förorterna.”

På kliniken jobbar Nina Lövgren och Jimmy Dandemar – båda legitimerade naprapater med flera års erfarenhet inom naprapatyrket. Nina är ursprungligen från grannkommunen Täby men bor nu med familj och barn i Vallentuna. Hon har tidigare arbetat i Norrtälje och gläds åt möjligheten till arbete på hemmaplan. Jimmy har tidigare jobbat på Naprapatlandslaget Arenastaden men väljer nu också att arbeta på hemmaplan. Jimmy har idrottsbakgrund inom hockey i div 1 och spelade för Vallentuna Hockey under 4 års tid.

Med ett genuint intresse för den enskilda människan hjälper våra naprapater till med alla typer av besvär från rörelseapparaten. Målsättningen är smärtfrihet men också att förbli smärtfri över tid. Med bred kunskap, stort engagemang och tydlig målsättning kommer Nina och Jimmy kunna hjälpa fler människor till en bättre vardag.

Dela gärna detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email