Blogg

Naprapatlandslaget öppnar ny klinik i Halmstad

Äntligen öppnar vi en klinik i Halmstad – västkustens pärla!

Vi startade Naprapatlandslaget 2002 med ett brinnande intresse för att bättra folkhälsan i Skandinavien, och nu har turen kommit till Halmstad. Företaget Naprapatlandslaget har idag mer än 160 anställda och gör varje år över 200 000 behandlingar. Den första kliniken öppnades 2002, och i dag är världens största naprapatkedja, med över 30 kliniker i Sverige. 

Kostnaderna på samhällsnivå för besvär med muskler och leder är enorma. De totala kostnaderna för rörelseorganens sjukdomar uppgår årligen till 100 miljarder kronor (källa: Ida Ahlberg, IHE-rapport 2014). Endast för ryggsmärta beräknades kostnaden till närmare 30 miljarder kronor under 1995 (källa: Statens beredning för medicinsk utvärdering). De senare åren har psykologiska besvär ”tagit upp kampen” mot muskel- och ledbesvär om att vara mest problematiska ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Legitimerad naprapat och Sverigechef för Naprapatlandslaget, Erik Gustafsson, menar att dessa besvär är relaterade och att det finns mycket att hämta genom behandling av stela muskler och leder. Vi är nu glada för att kunna erbjuda våra tjänster i Halmstad.

Om kliniken och legitimerad naprapat Andreas Malmberg

Andreas Malmberg, vår naprapat på kliniken, kommer ursprungligen från Halmstad och har nyligen återvänt till hemstaden efter 9 år i Stockholm där han arbetat på Naprapatlandslagets klinik i Hornstull. Längtan till hemstaden har varit stor och han är glad att nu vara tillbaka. Nu bygger han, tillsammans med familjen, hus på det nya området Ranagård.

Tidigare har Andreas spelat ishockey i Halmstad Hammers och Sannarps HC men numera läggs träningstiden på löpning. Ishockeykarriären tog slut efter en del skador och en säsongs uppehåll då vintern spenderades på skidor i Frankrike. Andreas jobbar med smärtproblematik från hela rörelseapparaten men har ett specialintresse för idrottsmedicin. Genom sin idrottsbakgrund, och som forskarassistent inom tennismedicin, finns stor kunskap inom dessa områden.

Andreas valde att läsa till naprapat på grund av sitt brinnande intresse för människor och att hjälpa människor. Det fanns tidigt ett stort intresse för anatomi och fysiologi varför naprapati passade honom perfekt!

När du kommer till Andreas är hans mål att du ska bli smärtfri men också förbli smärtfri över tid. Han lägger stor vikt vid att hitta grundproblemet till din smärta genom noggrann och adekvat undersökning.

Kliniken är belägen vid ett av stadens största handelsområde med närhet till flygplats och stränder om så önskas. Du hittar oss i Ready4works nya lokaler precis intill flygplatsen. Givetvis erbjuds fri parkering. Du tar dig även smidigt hit med buss då hållplatsen ligger ett stenkast från kliniken.

Du kan boka tid online via www.naprapatlandslaget.se eller på tfn 010-768 10 30.

Varmt välkommen!

Huvudbild: Malin Klingberg (@malutti)

Dela gärna detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email