Agnes Sällbom (Sundsvall)

Leg. Fysioterapeut

Agnes Sällbom är Legitimerad Fysioterapeut på Naprapatlandslaget i Sundsvall och Härnösand. Hon har steg 1 inom OMT (Ortopedisk Manuell Terapi), medicinsk akupunktur och kinesiotejpning i tillägg till den ursprungliga utbildningen.

Agnes tar emot alla typer av patienter med besvär från rörelseapparaten för manuell behandling. Hon har ett extra stort intresse för nedre extremitet, såsom knän och fötter. Hon har även god kunskap gällande tennisarmbåge/golfarmbåge.

Varför valde du att bli fysioterapeut?
Jag ville gärna ha ett yrke där jag skulle få jobba praktiskt. Då jag är väldigt aktiv och idrottsintresserad så har kroppen och träning alltid varit lite extra intressant tycker jag så när jag bestämde mig för att söka till universitetet så kändes fysioterapeut ganska självklart för mig. Att få träffa nya människor och hjälpa dom för att må bättre i vardagen gjorde valet också ganska självklart.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Mitt bästa tips som jag också själv brukar gå efter är att lyssna på kroppen och att våga ta hjälp från start. Vi har bara en kropp och det bästa då är att lyssna på den!

Vad har du för idrottdbakgrund?
Jag har en idrottsbakgrund inom konståkning. Jag har åkt konståkning sedan jag var 4 år och är fortfarande aktiv på elitnivå.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Umgås med familjen och vara ute i naturen med min hund och sambo. Men också träning i ishallen såklart och under sommarhalvåret även löpning.