Christina Henriksson

Legitimerad Naprapat

Christina Henriksson är Leg. Naprapat med över 20 års yrkeserfarenhet. Hennes drivkraft ligger i hennes intresse för människan och kroppen. Hon har ett extra stort intresse för idrottsskador och fot-relaterade problem men jobbar numera gärna brett med alla slags patienter. Oavsett om du är soffpotatis, motionär eller elitidrottare är du alltid välkommen och garanterad ett professionellt bemötande och tryggt omhändertagande. Små förändringar kan göra underverk!

Christina försöker alltid hitta samband och orsak till dina besvär och kan på så sätt ge enkla råd som hjälper dig att bli av med värken. Hon jobbar mycket muskulärt, justerar vid behov och anser att laser och stötvågen är bra verktyg för att hjälpa dig bli av med smärtan.

Under åren har Christina anlitats flitigt av många företag och idrottsföreningar. Hon har varit naprapat för damlandslaget i Ishockey under åren 2002-2008 vilket resulterade i VM-brons och OS-silver. Förutom det har hon arbetat med fotbollslag, innebandylag och såklart längdskidåkning men även runt Team Stockholm Marathon och löprelaterade skador.

Christina har egen bakgrund som skidskytt på elitnivå och har därigenom en gedigen kunskap om vad som krävs för att kunna prestera på topp. Förutom naprapatexamen har hon studerat till idrottstränare på Högskolan Falun och innehar akademisk kunskap inom Idrottspsykologi, Anatomi och Fysiologi. Som om detta inte vore nog så har hon även en högskoleexamen i Idrott och Hälsa från Gymnastik och Idrottshögskolan. 

Christina är vidareutbildad i löpning, rehabiliteringsträning, idrottsmedicin, fotrehabilitering, mammamage, stötvågsbehandling, laser, DNS rehabilitering och ultraljudsdiagnostik. 

Motto: Det är i motvind som draken lyfter

På fritiden åker Christina gärna skidor (både på längden och utför), spelar golf eller tar en löprunda. Hon har en aktiv familj och är såklart engagerad som ledare i barnens klubbar.