David Persson

Naprapat

David Persson är Naprapat och Personlig Tränare med stort intresse för behandling av idrottsskador och hur man ska förebygga dessa. Han gillar även att ta hand om våra vardagsbesvär såsom stela nackar, spänningshuvudvärk eller onda ländryggar, ta reda på varför dessa besvär uppstår och vad man behöver göra för att det inte ska komma tillbaka. David har ett extra stort intresse för axelsmärta och problematik inom racketsport som grundar sig i tidigare erfarenheter där han jobbat med behandling av professionella tennisspelare. Han vet vad som krävs för att prestera på topp och hålla sig skadefri.

Varför valde du att bli naprapat?
Jag har alltid gillat att arbeta med människor och med mitt intresse för idrott och hur människokroppen fungerar blev naprapat ett självklart val. Jag tycker att alla förtjänar att kunna leva en smärtfri vardag, oavsett om det handlar om att klara av sin arbetsdag på kontoret eller att kunna utöva sin idrott utan begränsningar.

Har du några smarta tips till patienterna?
Jag tycker det är viktigt att se helheten kring ett problem. Genom noggrann undersökning vill jag identifiera orsaken till dina besvär och därefter behandla det på bästa möjliga sett. För mig är det viktigt att du ska känna dig trygg under hela behandlingen och att kunna gå därifrån nöjd och med mer kunskap om dina besvär.

Har du själv någon idrottsbakgrund?
Jag har en bred bakgrund inom idrott och provade på de flesta sporter som ung. Ishockey och fotboll var det som jag valde att lägga mest fokus på men idag går den mesta tiden till padel där jag tävlar på sanktionerad nivå. 

Vad gillar du att göra på din fritid?
Utöver mitt intresse för racketsport så tillbringar jag mycket tid på golfbanan i jakt på den perfekta svingen. Vintrarna gillar jag att spendera i fjällen och helst på ett par kortsvängda slalomskidor.