Filip Malmgren

Legitimerad Naprapat
Att arbeta med människor har alltid varit en självklarhet för Filip. Han har ett stort intresse för människokroppen och dess funktion och använder detta för att hjälpa sina patienter att förbättra funktionen i kroppen och minska smärta. Filip lägger stort fokus att du ska nå dina mål och att du ska förstå den bakomliggande orsaken till din smärtproblematik. Detta sker via en noggrann undersökning, skräddarsydd behandling och en individanpassad rehabiliteringsplan.
Varför valde du att börja jobba som naprapat?
Jag hamnade själv på behandlingsbänken för första gången som 15 årig fotbollsspelare. Redan vid det besöket kände jag att det skulle vara något för mig i framtiden. Jag tog det vidare och läste akutsjukvård på gymnasiet i Lund där jag kommer ifrån. Sedan dess har jag vetat att jag vill jobba med att hjälpa människor.
Var gick du din utbildning?
Naprapathögskolan i Stockholm
Hur länge har du jobbat på Naprapatlandslaget?
Strax över två år har jag jobbat på Naprapatlandslaget.
Innan dess jobbade jag på en annan mindre klinik samt som naprapat för Hammarby Fotboll.
Har du några specialistområden?
Jag träffar mycket patienter med rygg-, nacke-, höft-, axel/skuldra- och armbågsbesvär på kliniken här i Bromma. Från mina år som naprapat inom fotboll, samt vidareutbildningar inom idrottsmedicin, har jag jobbat mycket med idrottsskador såsom exempelvis fötter, knän, ljumsk- och lårskador.
Har du några smarta tips till dina patienter?
Kroppen klarar mycket mer än vad man tror. Ger man den förutsättningar att må bra så fixar den det mesta!
Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag började med fotboll som 6-åring och höll på med det tills för ett par år sedan. I dagsläget är det mest golf och styrketräning/gruppträning.
Vad gillar du mest att göra på din fritid?
Spela golf, resa och umgås med nära och kära tycker jag mycket om.

Förutom klassisk muskel- och ledbehandling använder sig Filip vid behov av Dry Needling och stötvåg i sin behandling.