Frida Linder

Naprapat

Frida är Naprapat på Naprapatlandslaget i Arenastaden.

Frida är utbildad på Naprapathögskolan i Stockholm och tog examen 2021. Hon har även läst psykologi på Mälardalens Universitet och börjat vidareutbilda sig inom muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik och ledarskap.

Frida jobbar med alla möjliga typer av besvär och tycker att variationen är det mest intressanta inom det naprapatyrket. Med det sagt brinner hon dock kanske lite extra för huvudvärk, nacksmärta, axel-problematik samt ländryggs- och höftbesvär.

Varför valde du naprapatyrket?
Jag har alltid tyckt om att jobba med människor och brinner verkligen för att få hjälpa andra. Jag tycker att det är väldigt fascinerande hur mycket man exempelvis kan smärtlindra och/eller öka funktion genom just manuell medicin. Att titta på helheten och anpassa behandlingsmetoder samt rehabilitering utifrån varje enskild individ är en spännande utmaning.

Har du några smarta tips till dina patienter?
När motivationen inte riktigt finns där – försök att utföra några rörelser eller hemövningar framför tvn eller i sällskap av en spännande podd. Kanske går det till och med att utföra vissa övningar medan du borstar tänderna!

Vad har du för idrottsbakgrund?
Fotboll, bandy och dans. Det jag spenderat mest tid på är definitivt dansen och de stilar jag främst har dansat är disco, hiphop och raggaton. På senare år har jag även börjat med showjazz.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag tycker om att gå långa promenader i naturen, dansa, yoga och styrketräna.
Jag är även en kreativ själ som gillar allt från att teckna, sticka eller skapa i alla dess former. Jag läser väldigt mycket böcker och slukar alldeles för många poddar.

Varmt välkommen!