Ida Johansson

Legitimerad Naprapat
Bilden visar legitimerad naprapat Ida Johansson på Naprapatlandslaget Stureplan

Kontakta mig eller boka tid

Ida har alltid vetat att hon vill jobba med hälsa av något slag så när hon valde mellan läkare, naprapat och kiropraktor gick hon med och askulterade de som ansågs som de bästa av sitt slag och fick snabbt en känsla för naprapati. Naprapaten jobbade med en helhet och en service som hon attraherades av och de kunderna verkade alltid nöjda, glada och friska. Det fanns en personkontakt och ett kundfokus som hon inte såg någon annanstans. Hos naprapaten sattes kunden i centrum och inte nödvändigtvis besväret eller smärtan.

Idag är hon partner i Naprapatlandslaget och har tiotusentals behandlingar i bagaget och mängder av interna vidareutbildningar och kurser. Hon brinner för yrket och älskar att hjälpa människor till en smärtfri vardag och en optimerad funktion på sikt. Ida sätter människan i fokus och ser till helheten och belastningar över tid. Hon behandlar smärta och obalanser i kroppen för att sedan upprätthålla funktionen och långsiktigt få en fungerande kropp.  Behandlingsteknikerna anpassas efter person och består främst av ledjusteringar, muskelbehandling, akupunktur, nervmobilisering, neuromotorisk träning, stötvåg, övningar för att optimera hållning mm.

Ida tror att ALLA människor behöver behandling oavsett grundförutsättningar och vi kan hjälpa till att skapa en positiv förändring!

Varför valde du naprapatyrket?
Jag var tidigt inställd på att studera till läkare och jag tyckte ortopedi samt neurologi lät spännande. Men efter mycket praktik med läkare, plastikkirurger, sjukgymnaster, naprapater, kiropraktorer så bestämde jag mig för att naprapatin passade mig bäst – ett beslut jag inte ångrat!

Var gick du din utbildning?
Naprapathögskolan i Stockholm

Hur länge har du jobbat för Naprapatlandslaget? du några specialistområden?
13 år

Har du några specialistområden?
Jag anser att mitt specialistområde är att se helheten bakom ett symtom och ett långsiktigt tänk till att inte bara hjälpa till med de aktuella besväret utan även förebygga framtida skador och hitta en bättre balans i kroppen. Vi har alla olika förutsättningar, både genetiskt men framförallt hur vårt nervsystem (alltså kommunikationen mellan hjärnan och kroppen) stimulerats genom livet.  Vad vi är bra på och vad våra svagheter och skaderisker finns.

Har du några smarta tips till dina patienter? 
Smärta är en varningssignal ifrån hjärnan, reflektera över vad du KAN, vad du skulle vilja bli BÄTTRE på och VARFÖR då? Är målet att kunna sitta igenom en arbetsdag smärtfritt, löpa ett lopp, kunna skotta snö på vintern utan de årliga ryggskottet? Vilka krav ställer DU på DIN kropp. Träna och utmana nervsystemet smart och till dina förutsättningar och målsättningar. Gå långsamt fram, lyssna på kroppens signaler och ta hjälp av behandling. Det går att påverka smärta, immunförsvar, psykisk hälsa etc. 

Vad har du för idrottsbakgrund?
Lite blandat, jag är uppväxt i en småstad där utbudet inte hette mer än fotboll och hockey och inget för mig, så upp till 12 års ålder så hjälpte jag mest till på familjens gård och skog. Efter 12 års ålder så tog jag bussen 5 mil och hittade kampsport, gymnastik och styrketräning. I vuxen ålder och med inspiration av en man vid namn Ido Portal har jag gått från att fokusera på muskelstyrka till att utmana rörelser för att utvecklas mer skonsamt. Det funkar för mig.

Vad gillar du mest att göra på din fritid?
Som småbarnsföräldrer så ligger det ett stort fokus hos familjen. Samtidigt som jag alltid har 1000 projekt igång i villan utanför Stockholm. Men läser också mycket om nervsystemet, hormonella avvikelser, smärta och kost osv. 

Bakgrund

  • Scandinavian College of Naprapathic Manual Medicine
  • Kommunikologi
  • Dry needling och medicinsk akupunktur
  • Gonstead samt Thompson dropteknik (kiropraktik)
  • Kiropraktiska tekniker, rörelse- och röntgendiagnostik