Linus Larsson

Legitimerad Naprapat
Bilden visar legitimerad naprapat Linus Larsson som jobbar på Naprapatlandslagets kliniker i Östersund och Åre.

Kontakta mig eller boka tid

För Linus var det tidigt självklart att han ville bli naprapat. Han har ett stort intresse för funktionell anatomi och idrottsmedicin. Att hjälpa människor till minskad smärta  och förbättrad livskvalitet är ett mål han ständigt strävar efter. 

Linus använder sig av Dry needling, Stötvåg och Laser (endast i Östersund) som komplement i sin muskel- och ledbehandling. Han är även personlig tränare och rekommenderar gärna lämpliga rehabövningar för att du snabbare ska bli kvitt dina besvär.

Linus är en jämtlänning som har bakgrund inom löpning i terräng. All form av konditionsidrott har länge varit hans stora intresse och han har själv tävlat i landsvägscykling runt om i Sverige. 

Varför valde du att börja jobba som naprapat?
Jag valde yrket då mitt intresse för idrott och människan lätt kunde kombineras.

Var gick du din utbildning?
Naprapathögskolan, Stockholm

Har du några specialistområden?
Stresshantering samt idrott, främst uthållighetsidrott.
Har du några smarta tips till dina patienter?
Kontorsarbetare, gör 10 repetitioner i timmen av följande: Armhävningar, utfall, upphopp! Vad som helst för att bryta statiska mönstret samt pumpa igång lite blod i systemet!
Vad har du för idrottsbakgrund?
Som ung spelade jag basket. Därefter cyklade jag landsväg på lite högre nivå, så kallad Sverige elit. Nu blir det mest löpning bland Jämtlands vackra fjäll!
Vad gillar du mest att göra på din fritid?
Någon form av konditionsidrott men cyklingen har alltid störst del av mitt hjärta!