Mats Armandt

Legitimerad Naprapat

Mats Armandt är Leg. Naprapat med examen från Naprapathögskolan 2015. Han är skicklig på att hjälpa patienter med allt från akuta åkommor, såsom exempelvis ryggskott och nackspärr, till mer långvarig problematik samt idrottsrelaterade skador. Mats har stor erfarenhet av att hjälpa patienter med skador i axlar, höft och knän. Tack vare hans breda idrottsbakgrund inom flertalet idrotter har han skapat sig en stor erfarenhet om dess skador och rörelsemönster. Detta ligger till god grund för att kunna identifiera eventuella riskfaktorer och på så sätt behandla och förebygga skador inom bland annat fotboll, löpning och styrketräning. Mats var idrottsmedicinskt ansvarig för Älta If fotboll under åren 2018-2020.

Som naprapat är Mats väldigt nyfiken och intresserad av patienten som helhet. Han anser att det är av yttersta vikt att skapa sig en tydlig bild av varje patients bakgrund för att lyckas hjälpa patienten att nå sina mål, oavsett om målet är en smärtfri vardag eller förbättrad prestation. Genom en noggrann undersökning identifierar han vad orsaken till smärtan är. Han har ett holistiskt synsätt och tar därför hänsyn till patientens generella hälsa som kan påverkas utav kost, träning, sömn och/eller stress i vardagen. Utifrån bakgrund och målsättning väljer han lämplig behandling och sätter upp en rehabiliteringsplan. Behandlingen kan innefatta allt ifrån ledbehandling till muskulär behandling i form av pressur, stretch och nålar. Mats lägger stor vikt vid att informera och förklara för patienten om orsakerna till att besvären har uppstått och hur man ska gå tillväga för att behandla dessa. Hemövningar, tips om ergonomi samt information om hur man kan jobba för att motverka stress i kroppen är också en självklarhet i hans behandlingsplan.

Mats är övertygad om att kroppen har en fantastiskt förmåga att läka de flesta skador med naprapatens hjälp. Vi kan ge dig rätt behandling och användbara verktyg för att komma till rätta med dina besvär. Genom en långsiktig plan kan vi skapa ett varaktigt resultat över tid.

Mats har vidareutbildat sig inom flertalet områden såsom:

  • Dry needling
  • Yoga och andning för löpare
  • Skivstångsträning för rehabilitering och prestation
  • Dynamic Neuromuscular Stabilization
  • Locomotion & Corset (Ido Portal)
  • Lower Limb Tendinopathy
  • Funktionell Neurologi

Privat uppskattar Mats att vara ute i skog och natur med familj och vänner. Ett annat stort intresse är träning. Han gillar att vara ute i löpspåret på sommaren och åka längdskidor på vintern. Styrketräning är också ett intresse som alltid har funnits i hans liv. Och finns det lite tid över tittar han gärna på fotboll!

Varmt välkommen!