Monica Wahlne

Massageterapeut & Hälsocoach

Monica arbetar på Naprapatlandslaget i Nyköping. Hon utbildade sig direkt efter gymnasiet till massageterapeut, badmästare och senare till friskvårdskonsulent (idag heter det Hälsocoach) Träning och rörelseglädje har präglat hennes liv från unga år och gör fortfarande än idag. Monica har 40 års erfarenhet av att vara gruppträningsinstruktör och tycker fortfarande att det är lika roligt.

Monicas yrkesval har två tydliga spår. Det ena är just träningsglädje och utmaningar och det andra är att på något sätt hjälpa människor som behöver stöd. Det har varit vuxna arbetslösa, vilsna gymnasieungdomar eller som idag ensamkommande barn. Att finnas till hands, ge av sin tid och lyssna in andras behov är en del av hennes vardag.

Varför valde du ditt yrke?
Jag drömde om att bli idrottslärare men halkade in på detta spår. Har sen i 25 år jobbat inom skolan och HVB hem som chef men återvände till massörjobbet då uppdraget tog slut.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Lyssna på kroppen, prioritera din tid med klokhet, nåbara mål som ska firas när de nås.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag var simmare som ung och gjorde come back som vuxen i Mastertävlingar. Idag kör jag lite mountainbike på motionsnivå.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Min lediga tid ägnar jag åt egen träning och motion, gillar långa promenader, cykelturer, styrketräna eller varför inte lite simning. Tävlade som ung och gjorde come back som vuxen. Är stolt över ett Nordiskt guld i Öppet vatten 3000 meter i min åldersgrupp. Fuskar lite som tränare när någon önskar det. Åker gärna skidor eller paddlar kajak, listan på vad som är härligt och utmanande kan göras lång.

Jag har 2 underbara döttrar som jag älskar att umgås med och tillsammans hittar vi på spännande äventyr.