Sofia Axelsson

Naprapat

Sofia är naprapat med ett stort intresse för träning, hälsa och människor. Sofia sprider alltid mycket glädje, är väldigt positiv och tror på att allt är möjligt. Hon tycker att möjligheten att få hjälpa människor att må bättre är det bästa med att vara naprapat och hon tror stenhårt på att rörelse och träning är det som kommer göra patienten smärtfri i längden.
Sofia är även personlig tränare och utbildad inom Dry Needling som hon använder som ett användbart verktyg i behandlingen vid behov.

Varför valde du ditt yrke?
Jag har alltid på något sätt arbetat med människor och tyckt att det har varit väldigt kul och givande. Jag har även haft en hel del olika skador själv som jag gått till naprapat för och då blivit väldigt fascinerad och imponerad av hur stor förbättring som kan ske med enbart hands-on behandling och träning.

Har du några specialistområden?
Jag tycker att det är extra intressant med axlar, ländrygg och käkar. Även skador relaterade till styrketräning är något jag har bra koll på.

Vad är din idrottsbakgrund?
Jag har varit aktiv inom alla möjliga idrotter; handboll, fotboll, tennis, badminton, ridning och dans. De senaste 10 åren har det dock framförallt varit styrketräning som jag har ett brinnande intresse för. Jag har även tävlat i fitness.

Vad gillar du att göra på fritiden?
Det är framförallt träningen jag ägnar väldigt mycket tid åt. Jag spenderar även mycket tid med vänner och familj. Utomhusbad är också något jag gör ofta – framförallt på sommaren men gärna året runt.
Jag tycker även om att dansa bland annat jazzshow och streetdance men det är något som inte riktigt hunnits med senaste tiden.