Vignir Bjarnason

Legitimerad Fysioterapeut
Bilden föreställer fysioterapeuten Vignir Bjarnason på Naprapatlandslaget i Arenastaden

Kontakta mig eller boka tid

Vignir är Legitimerad Fysioterapeut och jobbar med manuella behandlingar på Naprapatlandslaget Arenastaden.

Vignir är utbildad på Islands Universitet och har jobbat inom primär- och privatvården under 14 års tid. Just nu är han i slutspurten av utbildningen till OMT specialist. Han jobbar bland annat med ledjustering (manipulation och mobilisering), dry needling, klinisk neurodynamik, Kinetic control, Mulligan MWM, kinesiotejpning och behandling för yrsel och kristallsjuka. Han har även gått flera kurser relaterade till träning, behandling och diagnos.

Har du några specialistområden du jobbar med?
Jag jobbar med allt möjligt men har mycket erfarenhet med axel/skulder/nacksmärta och höft/ländryggssmärta. Därtill kompetens och erfarenhet med besvär från övriga kroppsdelar.

Varför valde du ditt yrke som Fysioterapeut?
Jag har ett stort intresse för människokroppens funktion och den positiva inverkan vi har med hjälp av behandling och träning. Det är ett belönande jobb att kunna hjälpa andra med sina besvär för att kunna må bättre.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Smärta vid träning behöver inte betyda att du skadar kroppen men det är viktigt med undersökning för att hitta orsaken till ditt besvär för rätt rådgivning och behandling. När det gäller träning är konsistens viktigare än perfektion.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Fotboll, kampsport, crossfit och styrketräning.

Vad gillar du att göra på din fritid?
Jag tycker om att vara med familjen, träna, läsa böcker och laga bra mat för gänget hemma.