Sandra Sandberg

Legitimerad Fysioterapeut (föräldraledig)

Sandra är föräldraledig t.o.m. 240930.

Sandra är legitimerad fysioterapeut sedan 2017. I hennes yrkesroll jobbar hon med olika manuella tekniker och är en ”hands on” terapeut. Hon jobbar med manuella behandlingar såsom manipulation, mobilisering, massage, Dry Needling, akupunktur, stötvågsbehandling och laser. Rehabiliteringen lägger hon upp individuellt utifrån person och skada.

Varför valde du att utbilda dig till fysioterapeut?
Jag valde att utbilda mig till Fysioterapeut via Umeå Universitet då jag alltid haft ett brinnande intresse för att hjälpa andra människor. Jag har under en karriär inom elitfotbollen stött på många i branschen under rehabiliteringsperioder av egna skador och där föddes en stark drivkraft till att arbeta med idrottsinriktad rehabilitering. Det är fantastiskt att kunna göra skillnad och återfå en person till en fungerande vardag, ett aktivt liv och tillbaka i idrott.

Hur länge har du jobbat på Naprapatlandslaget?
Jag är ny inom Naprapatlandslagets regi men har arbetat som Legitimerad Fysioterapeut via Ryggkliniken i Sundsvall sedan 2017.

Har du någon specialområde?
Mitt specialområde är idrottsmedicin. Jag har sedan 2018 arbetat på fältet med elitidrottare inom fotbollslaget GIF Sundsvall som spelar i Superettan och det är där jag har mina dagliga arbetsuppgifter. Jag är certifierad Sports Physiotherapist (CSPT). Detta innebär att jag är en kvalitetssäkrad idrottsmedicinskt utbildad fysioterapeut som kan arbeta med både landslag, förbund och den enskilda idrottaren på alla nivåer.

Även du som inte har ambitionen att återgå till en aktiv idrottskarriär är varmt välkommen till mig! Det finns andra intressen som kräver en god fysisk form, en hälsosam inställning till kroppen och en smärt-reducerad vardag.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Ta första steget och sök hjälp för ditt/ dina besvär. Det är aldrig för sent! Jag kommer att göra mitt yttersta för att tillsammans med dig nå ditt mål.

Vad gör du på fritiden?
På fritiden värdesätter jag tid med familjen, hittar på diverse aktiviteter och umgås. Kvalitetstid är viktigt för mig. Träning är också en stor passion som jag har och då främst gymträning.