Blogg

NAPRAPATLANDSLAGET ÖPPNAR I KARLSTAD

Världens största naprapatkedja växer – etablerar sig nu i Karlstad

Naprapatlandslaget får med sig “hemvändaren” Christina Henriksson, och tillsammans öppnar de Naprapatlandslaget Karlstad. Kedjan har sedan 2002 jobbat aktivt för välmående genom att adressera en av de största orsakerna till sjukskrivningar; problem relaterade till muskler och leder.Naprapatlandslaget öppnar nu upp sin nya klinik i Karlstad, och har planer på fortsatt expansion närmaste månaderna.

Kostnaderna på samhällsnivå för problem med muskel- og ledproblem är enorma, och överstiger för rörelseorganens sjukdomar 100 miljarder per år (källa: Ida Ahlberg, IHE-rapport 2014). Den totala samhällsekonomiska kostnaden endast för ont i ryggen år 1995 beräknades uppgå till närmare 30 miljarder kronor (källa: Statens beredning för medicinsk utvärdering).

De senare åren har psykologiska besvär «tatt upp kampen» mot muskel- och led om att vara mest problematiska ur ett samhällsekonomiskt perspektiv. Legitimerad naprapat och ägare i Naprapatlandslaget Erik Gustafsson menar dessa besvär är relaterade och att det finns mycket att hämta genom behandling av stela muskler och leder; 

Forskningen idag visar tydligt att problem med kroppen påverkar det mentala och vice versa. Naprapatlandslaget har valt att ta sitt samhällsansvar genom att hjälpa människor med ont i nacke och axlar, problematiska ryggar, huvudvärk och så vidare. Vi har nu över 50 kliniker i Skandinavien, där vi behandlar olika typer av besvär med naprapatisk manuell medicin. När smärtorna i kroppen minskar eller elimineras ser man ofta tydliga effekter även på humöret och energinivåerna, säger Erik.

Naprapat, Naprapatlandslaget

Företaget Naprapatlandslaget har i dag över 130 anställda och gör varje år mer än 180.000 behandlingar. Kliniken i Karlstad etableras i en period där man sett ett ökat behov av behandling för muskel- och ledvärk. «Sedan Covids inträdan har vi sett en tydlig tendens till fler problem kopplat till hemmakontor, med sämre ergonomi och kanske mindre aktivitet överlag. Kanske mentala spänningar också bidragit till att vi får fler kunder med onda ryggar och nackar. Både social distansering och bekymmer kopplat till situationen runt Covid-19  kan tänkas skapa muskelspänningar som leder till problem som huvudvärk, ont i axlar osv”, säger Erik, som är noga med att inge hopp;

”Om man sitter hyfsat bra på hemmakontoret, tar regelbundna små pauser samt får lite vardagsmotion, så ska man kunna hålla besvären borta. Och skulle man få problem, finns vi nu på plats i Actic Karlstads nybyggda lokaler, vägg i vägg med Löfbergs Lila Arena, redo att ta hand om detta». 

Legitimerad Christina Henriksson med över 20 års erfarenhet finns nu på Naprapatlandslaget Karlstad

Välkommen till bokning och behandling

 

Dela gärna detta

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email