Lovisa Wetterstedt

Legitimerad Fysioterapeut, Kostrådgivare

Lovisa är utbildad fysioterapeut och erhöll sin legitimation 2020. Innan dess gick hon en 3-årig utbildning inom kost och hälsofrämjande arbete. Efter att ha bott 6 år i Göteborg kände hon att det var dags att flytta hem till Sörmland igen. Nu jobbar hon på Naprapatlandslaget i Nyköping.

Som fysioterapeut arbetar Lovisa med att diagnostisera och rehabilitera skador och besvär från muskler, leder och ligament. Hon tycker att det är viktigt att se till helheten och förstå vad som är den bakomliggande orsaken till just dina besvär, för att sedan göra en plan där dina behov och förutsättningar står i centrum. Sedan 2022 arbetar hon även med muskuloskeletal ultraljudsdiagnostik

Ni kan även träffa Lovisa för rådgivning gällande kost, hälsa och hållbara livsstilsförändringar. Hennes målsättning är att hjälpa dig att få verktygen och kunskapen för att kunna göra långsiktiga förändringar och sedan stå på egna ben. Tillsammans kommer ni framtill vad som är det bästa sättet för dig att uppnå detta.

Varför valde du fysioterapeut-yrket?
För att kunna hjälpa människor till en smärtfri vardag där de kan göra vad de vill utan begränsningar. Jag tycker att det är viktigt att se till helheten och förstå vad som är den bakomliggande orsaken till besvären.

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag har tidigare ridit i ungefär 20 år. Har senaste åren främst varit aktiv med cykel, både MTB och landsvägscykel, och styrketräning men endast som glad motionär.

Vad gillar du att göra på din fritid?
På min fritid är jag gärna aktiv och tycker om det mesta i träningsväg – cykel, löpning, längdskidåkning och styrketräning är några av sakerna som jag gillar att göra.