skip to Main Content

Precis som ryggsmärtor får de flesta av oss någon gång ont i nacken. Det är många olika muskler och leder som samarbetar för att nacken ska fungera optimalt. Olyckor, stress och monotont arbete ligger ofta bakom besvär med nacken. I behandlingen av nacksmärtor är det viktigt att inte enbart fokusera på nacken utan även analysera hur resten av ryggraden rör sig.

Nackspärr: Får man plötsligt ont i nacken med samtidigt begränsad rörelseförmåga brukar man kalla det nackspärr. Ibland kommer den utan någon direkt förvarning, men ofta har man känt sig “stel i nacken” under en period. Ofta känner man strålning upp mot huvudet, ut i arm eller ner mellan skulderbladen. Det kan göra väldigt ont men vanligtvis får man en snabb smärtlindring med rätt behandling.

Stelhet i nacken: Många av oss blir stela i nacken när vi t.ex. sitter ner framför datorn längre stunder. Kroppen gillar inte långvariga statiska positioner och det är ofta monotont arbete som ligger till grund för att man blir stel i nacken. Variation är mycket viktigt och det är bra att söka hjälp för förebyggande behandling och ergonomiska tips- och råd i god tid.

BLOGG

Stillasittande och ryggproblem

Hur påverkar stillasittandet din kropp? Räcker det med att träna för att kroppen skall må bra?
Back To Top