Kevin Hermansson

Naprapat

Kevin har ett stort intresse för idrottsprestation, idrottsmedicin och skador relaterade till sport – framförallt inom ishockey. Han har jobbat som naprapat för Väsby IK Hockey i HockeyAllsvenskan och HockeyEttan under tre års tid och har tidigare bakgrund som elitishockeyspelare.

Kevin gillar att jobba med all typ av muskel- och ledsmärta, framförallt höft-, axel-, nack- och ländryggsproblematik. Hans intresse för naprapati kom under hans sista år som hockeyspelare då han träffade en duktig terapeut som hjälpte honom med skador och prestationsfrämjande träning. Han valde att starta utbildningen i samband med att han avslutade sin karriär som atlet.  ”Jag har inte ångrat det en sekund!”, säger Kevin.

Kevin har utbildning inom akupunktur och idrottsmassage och är dessutom utbildad personlig tränare.

Varför valde du att börja jobba som naprapat?
Jag valde att utbilda mig till naprapat då jag alltid tyckt att kroppen är väldigt intressant. Största intresset fann jag i samband med min tidigare karriär som idrottare.

Var gick du din utbildning?
På Naprapathögskolan i Stockholm.

Hur länge har du jobbat för Naprapatlandslaget?
Sedan mars 2022

Har du några specialistområden?
Genom mycket arbete med ishockeyspelare så har jag fått intresse för höfter och gillar att arbeta med dessa.

Har du några smarta tips till dina patienter?
Var hellre proaktiv än reaktiv!

Vad har du för idrottsbakgrund?
Jag har spelat innebandy, fotboll och ishockey men från och med att jag var 13 var det fullsatsning på ishockeyn och spelade på elitnivå inom både junior- och seniorhockey.

Vad gillar du mest att göra på din fritid?
Spela golf, padel och styrketräna.